Οδηγός αγοράς ακινήτου

Βήμα 1 Εκδήλώση ενδιαφέροντος

Εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο μεσιτικό μας και μαζί θα βρούμε το ακίνητο που σας ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους: μεσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας στην ιστοσελίδα μας www.diamantisrealestate.gr, με email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@diamantisrealestate.gr, τηλεφωνόντας στο γραφείο μας στο 0030 26740-61444 ή μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφείο μας, όπου μπορείτε να συζητήσετε προσωπικά τα κριτήρια της αναζήτησής σας.

Βήμα 2 Ενημέρωση για το κατάλληλο ακίνητο

Αφού αντιληφθούμε πλήρως τα κριτήρια της αναζήτησής σας, θα χρησιμοποιήσουμε τις εκτεταμένες γνώσεις και την εμπειρία μας για να σας προσφέρουμε επιλογή από ακίνητα που ανταποκρίνονται στα κριτήριά σας. Μπορούμε επίσης να σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους με email alerts, όταν βγουν νέα ακίνητα στην αγορά.

 Βήμα 3 Βλέπετε το ακίνητο

Όταν αποφασίσετε ότι κάποιο ακίνητο από τη λίστα μας ανταποκρίνεται στα κριτήριά σας, τότε θα κλείσουμε ραντεβού για να δείτε το ακίνητο από κοντά, συνοδευόμενοι από εμάς.

 Βήμα 4 Προσφορά

Αφού βρείτε το ακίνητο των ονείρων σας τότε πρέπει να προωθήσουμε την προσφορά σας στον πωλητή. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση είτε από την πλευρά του πωλητή είτε από τη μεριά σας, μέχρι την υπογραφή του τελικού συμβόλαίου.

Βήμα 5 Η προσφορά σας γίνεται δεκτή

Δεδομένου ότι νομικά ενεργούμε εκ μέρους του αγοράστη και εκ μέρους του πωλητή, μπορούμε να βοηθήσουμε να καταλήξετε σε μία τιμή που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

 Βήμα 6 Κάνετε πληρεξούσιο, εκδίδετε ΑΦΜ και ανοίγετε λογαριασμό στη τράπεζα

Αφού καταλήξετε σε συμφωνία για την τιμή, μπορείτε να προχωρήσετε σε Πληρεξούσιο με έναν δικηγόρο αν επιθυμείτε, να εκδόσετε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να ανοίξετε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα, διαδικασίες που μπορούμε να οργανώσουμε για εσάς προκειμένου να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 7 Προς διεκπεραίωση της διαδικασίας

Ο δικηγόρος σας, σε συνεργασία με εμάς θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να ελέγξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ή να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται για το ακίνητο,προκειμένου να προχωρήσει σε προσύμφωνο. Αυτός ο έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει καθαρός τίτλος για το ακίνητο και ότι δεν υπάρχουν επιπλέον βάρη (για παράδειγμα υποθήκες, φορολογικές εκκρεμότητες κτλ). Αν πρόκειται για οικόπεδο, αυτό συμπεριλαμβάνει βεβαίωση ότι επιτρέπεται η δόμηση. Όπου χρειάζονται επιπλέον βεβαιώσεις (για παράδειγμα από τη Δασική Υπηρεσία) αυτές θα εκδοθούν επίσης την ίδια περίοδο.

 Βήμα 8 Προσύμφωνο

Ετοιμάζεται ένα προσύμφωνο και υπογράφεται και από τα δύο μέρη στον Συμβολαιογράφο, συνήθως από τους δικηγόρους τους. Αυτό δεσμεύει και τον αγοραστή και τον πωλητή ως προς την τιμή και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αγοράς. Την περίοδο υπογραφής του προσυμφώνου, ο αγοραστής πληρώνει μια συμφωνηθείσα προκαταβολή που συνήθως είναι γύρω στο 10% της τιμής πώλησης. Αυτή η προκαταβολή είναι επιστρέψιμη σε περίπτωση που ο δικηγόρος των αγοραστών βρει κάποιο κώλυμα από τον έλεγχο των τίτλων. Ωστόσω, αν ο αγοραστής θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η προκαταβολή εκπίπτει.

 Βήμα 9 Σύνταξη του τελικού Συμβολαίου

Ο Συμβολαιογράφος μαζί με τους δικηγόρους θα φτιάξει το τελικό συμβόλαιο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το τελικό συμβόλαιο θα καθορίσει και θα συμπεριλάβει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο. Πριν υπογραφεί το τελικό συμβόλαιο, υπογράφεται μια δήλωση και το τελικό ποσό του φόρου που θα προκύψει γίνεται πληρωτέο. Αυτός είναι ο Φόρος Μεταβίβασης που αποδίδεται στο Κράτος.

Βήμα 10 Ολοκλήρωση

Την ημέρα υπογραφής του τελικού συμβολαίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συμβολαιογραφείο, υπογράφονται όλα τα σχετικά έγγραφα και από τα δύο μέρη ή τους δικηγόρους τους. Το τίμημα πληρώνεται από τον τον αγοραστή και το Συμβόλαιο ολοκληρώνεται. Το Συμβόλαιο κατατίθεται στο Υποθηκοφυλακείο και ο Συμβολαιογράφος κρατάει ένα αντίγραφο. Επικυρωμένα αντίγραφα δίνονται επίσης στον αγοραστή και στον πωλητή.

Οδηγός πώλησης ακινήτου

Βήμα 1 Επιλέξτε μεσιτικο γραφείο

Η επιλογή της εταιρίας είναι πολύ σημαντική. Η Εταιρία μας θεωρείται η πλέον κορυφαία στο χώρο των κτηματικών συναλλαγών, έχει πρόσβαση σε μεγάλο ποσοστό πιθανών αγοραστών. Μέσα σπό τις στρατηγικές προώθησης που διαθέτουμε, είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να προσελκύσουμε σοβαρούς αγοραστές και να ταιριάξουμε τα κριτήριά τους με το ιδανικό ακίνητο. Με τη μεγάλη εμπειρία και τις γνώσεις μας μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή προβολή και τιμή για το ακίνητό σας.

 Βήμα 2 Εκτίμηση

Στο Κατασκευαστικό και Μεσιτικό Γραφείο Γιώργος Διαμαντής, πιστεύουμε ότι το κλειδί για μία επιτυχημένη πώληση είναι η διαφλημιση του ακίνητου στη σωστή τιμή, προκειμένου να προσελκύσει σοβαρό ενδιαφέρον από τους κατάλληλους πελάτες. Επειδή δραστηριοποιούμαστε αποκλειστικά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, οι πλούσιες γνώσεις μας για την τοπική αγορά και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της, είναι οι παράγοντες που καθορίζουν μια ρεαλιστική και ακριβή εκτίμηση του ακινήτου σας.

Βήμα 3 Παρουσίαση

Θα επισκεφτούμε το ακίνητό σας προκειμένου να κάνουμε επαγγελματική φωτογράφιση και λεπτομερή περιγραφή του ακινήτου σας και το πρώτο βήμα για την πώληση του ακινήτου σας έχει ολοκληρωθεί.

 

Βήμα 4 Προώθηση του ακινήτου σας

Ο βασικός μας στόχος είναι η αναζήτηση του σωστού αγοραστή για το ακίνητό σας προς επίτευξει αυτού του σκοπού έχουμε πολλές στρατηγικές προώθησης προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την προβολή του, με πολλούς τρόπους όπως: μέσω της ιστοσελίδα μας,με την προβολή σε site του εξωτερικού καθώς επίσης καμπάνιες προώθησης μέσω emails.

 Βήμα 5 Πιθανοί αγοραστές

Όλες οι επισκέψεις πιθανών αγοραστών γίνονται συνοδεία μας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας προκειμένου να πουληθεί το ακίνητό σας από την πρώτη φορά.

Βήμα 6 Προσφορά

Με την αναζήτηση του κατάλληλου αγοραστή θα προσπαθήσουμε ώστε να σας δοθεί μια δίκαιη και ρεαλιστική προσφορά με την εξασφαλίσει ότι ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συμφωνία, ενημερώνοντάς σας για τυχόν ειδικές συνθήκες.

 Βήμα 7 Αποδοχή της προσφοράς

Με την μεγάλη μας εμπειρία και δεδομένου ότι είμαστε νομικά δεσμευμένοι να ενεργούμε και εκ μέρους του αγοραστή και εκ μέρους του πωλητή, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να στη διαπραγμάτευση και τη τελική διαμόρφωση της τιμής αγοράς καθώς και αν υπάρχουν τυχόν χρονοδιαγράμματα σχετικά με την αγοραπωλησία.

 Βήμα 8 Προσύμφωνο

Σε αυτό το στάδιο ετοιμάζεται και υπογράφεται και από τα δύο μέρη, συνήθως από τους δικηγόρους του αγοραστή και του πωλητή ένα προσύμφωνο που λαμβάνει χώρα στο Συμβολαιογραφείο. Αυτό δεσμεύει και τα δύο μέρη ως προς την τιμή και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αγοράς. Την ίδια περίοδο υπογραφής του προσυμφώνου ο αγοραστής πληρώνει μια συμφωνηθείσα προκαταβολή που συνήθως είναι το 10% της τελικής τιμής αγοράς. Αυτή η προκαταβολή είναι επιστρέψιμη σε περίπτωση που ο δικηγόρος του αγοραστή βρει κάποιο κώλυμα από τον έλεγχο που διενέργησε. Ωστόσω αν ο αγοραστής επιθυμεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία, για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η προκαταβολή παρακρατείται.

 Βήμα 9 Τελικό Συμβόλαιο και Ολοκλήρωση

Ο Συμβολαιογράφος μαζί με τους δικηγόρους και των δύο μερών θα συντάξει το Τελικό Συμβόλαιο πριν την ολοκλήρωση. Το τελικό Συμβόλαιο θα συμπεριλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο προς πώληση. Την ημέρα του τελικού συμβολαίου υπογράφονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα και από τα δύο μέρη ή τους δικηγόρους τους, καταβάλλεται το υπόλοιπο της τιμής και το Συμβόλαιο ολοκληρώνεται.